Ektepar fra Eidsvoll gikk begge ned 30 kilo

At vi gikk ned så raskt i starten av programmet, var omtrent som å helle bensin på bålet. Vi fikk en enorm motivasjon til å stå på videre, forteller Mona (53) og Lars (57) Våreid, som gikk fra henholdsvis 110 og 120 kilo til 80 og 90 kilo i løpet av bare fire måneder med livsstilsprogrammet EasyLife. 

Vil du melde deg på neste kurs? Les hvordan du sikrer deg plass HER

FAKTA

Navn: Mona og Lars Våreid
Alder: 53 og 57 år
Sivilstand: Gift 
Bosted: Eidsvoll 

At vi gikk raskt ned i vekt ga oss motivasjon til å fullføre livsstilsendringen

De hadde begge gått opp og opp i vekt siden 2016, samtidig som formen var stadig ble dårligere.

 • Jeg hadde hatt to brudd i tærne, og så fikk jeg en stor og alvorlig klemskade i leggen, som gjorde at jeg ble veldig inaktiv. Dette kom på toppen av en ellers svært utfordrende helsesituasjon.  Kombinert med et dårlig kosthold og alt for mye potetgull, sjokolade, kjeks og brus, gjorde at vekten min bare gikk oppover fra rundt 90 til 111 kilo, forteller Mona. 
 • Jeg hadde trent mye tidligere, men ble latere og latere med årene. Og da Mona ble så inaktiv, smittet det over på meg også. Mye løping og styrketrening på treningssenter ble etter hvert bare til rusleturer med hunden vår, tilføyer Lars. 

De hadde lenge pratet om at de måtte gjøre noe. Men, det ble med praten, da ingen av dem orket tanken på en tradisjonell slankekur. 

 • Noe «kaloriteller»-opplegg ville vi ikke ha, fastslår Mona, som i stedet pratet en venninne fra Sandnes, som hadde gjennomført EasyLife- programmet ved et treningssenter der borte. 
 • Det var helt tilfeldig at jeg pratet med henne. Da jeg hørte om hvordan hun hadde gått ned 10 kilo ble jeg nysgjerrig og begynte å søke etter treningssentre som tilbød EasyLife-programmet i nærheten av oss. 

Det fant hun ikke, men i stedet så hun at det var et treningssenter som tilbød EasyLife i Drammen. 

 • Jeg ringte og snakket med daglig leder der, Lise Wollberg Vestli. Hun tilbød seg å hjelpe oss, og sa at vi kunne bli EasyLife Norges aller første Online-medlemmer.

Lagt om livsstilen

Resten er en solskinnshistorie og et godt eksempel på at EasyLife-programmet også kan gjennomføres hjemmefra, via nettet og med telefonstøtte. 

 • Vi startet med EasyLife den 13. november 2019 og bare fire måneder senere hadde vi begge gått ned 30 kilo, forteller ekteparet, som er tydelige på at en viktig årsak til at det har gått så bra er at de gikk ned så raskt i starten av programmet. 
 • Hadde vi gått ned en halv kilo i uka, hadde det ikke fungert for oss. Men fordi vi raste ned så mye de første ukene, fikk vi enorm motivasjon til å stå på videre og følge programmet til punkt og prikke. 

Etter å ha gått ned 30 kilo hver, fra henholdsvis 110 og 120 kilo, har de senere stabilisert vekten på 81,5-83 kilo og 94-95 kilo. Vi beskjed fra Lise om at det var naturlig at vi gikk litt opp igjen etter å ha gått ned så mye som vi gjorde, men nå har vi ligget på overnevnte kilo de siste 14 månedene, forteller Mona, da vi møter ekteparet i mai 2021

Ekteparet fra Eidsvoll har helt lagt om livsstilen sin, slik målet med EasyLife-programmet er, både i forhold til kosthold og trening. 

 • Det er slutt med både potetgull, annen snacks og brus, og vi også spiser på en annen måte enn før. Vi har blitt motiverte til å spise annerledes, sette sammen måltidene på en annen måte og spise flere måltider. For selv om jeg hadde den kunnskapen jeg trengte gjennom min utdanning som ernæringsterapeut, trengte jeg hjelp til å motivere meg til å sette denne kunnskapen ut i praksis, forteller Mona, som likevel understreker at de fortsatt koser seg, men på en annen måte enn tidligere. 
 • Før koste vi oss ofte, og hadde lørdagskveld nesten hver dag. Nå koser vi oss bare av og til, og med måte. 

Treningen tilbake

Treningshverdagen deres er også mer på nivå av hva den var i «gamle dager» før vektøkningen tok overhånd. Nå er de veldig sugne på å være i bevegelse daglig. 

 • Hver dag har vi et sug etter å være i aktivitet, forteller Mona, som også får mye «gratis» trening ved at hun går veldig mye i hverdagen.  Skrittmåleren hennes viser at hun i snitt går rundt 10 000 skritt om dagen. I tillegg til kommer løpetrening, gjerne i form av bakkeintervaller, og styrketrening på verandaen eller kjelleren hjemme på Eidsvoll.
 • Jeg får ikke så mye gratis trening i min jobb som IT-konsulent. Det blir mye stillesitting. Derfor kompenserer jeg dette med å løpe mer og oftere enn Mona, sier Lars, som i snitt løper 25 ganger i måneden, 6-7 kilometer på hverdagene og en langtur hver helg. 

Vil holde vekten

Når vi spør dem om målet fremover, er de begge klare på at det viktigste er at de holder den vekten de ligger på nå. De har funnet det riktige nivået for dem som gir en god hverdag og gjør at de orker å trene henholdsvis 18 og 25 økter i måneden. 

 • Vi følger det vi har lært gjennom EasyLife-programmet, ikke minst i forhold til Tallerkenmodellen, som forteller oss hvor mye mat vi skal spise til hvert måltid og fordelingen mellom de ulike matsortene. 

Begge er også nøye med å veie seg regelmessig slik at de raskt fanger opp om de går opp en kilo eller to. 

 • Da kan vi hurtig ta oss inn igjen før vi går for mye opp, avslutter ekteparet, som anbefaler EasyLife Online også for andre som bor på steder hvor det ikke finnes et treningssenter som tilbyr EasyLife.  

Stor helsegevinst 

Mona Våreid er også opptatt av at livsstilsendringen de har gjennomgått gjennom EasyLife-programmet har gitt henne en stor helsegevinst. – Jeg har mye mindre smerter i kroppen enn jeg hadde før, og følgelig har jeg mindre behov for å bruke smertestillende medisiner. Lars mener at han gjennom sin vektnedgang og forbedring av formen har forebygget fremtidige problemer i forhold til høyt blodtrykk, høyt kolesterol og diabetes II, som lett kunne ha kommet om han hadde fortsatt med å leve som før. 

Også fagfolk trenger hjelp

– Selv om jeg har ernæringsfaglig bakgrunn og utdannelse i trening fra Norges Idrettshøyskole, så er det ikke slik at vi ikke trenger hjelp vi også. En ting er kunnskapen vi har. Noe annet er det å få hjelp til sette den ut i livet, og ikke minst også få motivasjon til å gjøre det må, sier Mona. 

Ikke negativt å raskt ned i vekt

– Nyere forskning viser at det ikke er negativt for kroppen å gå raskt ned i vekt. Vi erfarer dessuten at motivasjonen vår i forhold til å holde vekten i ettertid, er blitt enormt mye større når vi har gått ned så mange kilo. 

Similar Posts